Pages

Sunday, 12 March 2017

Review on skin care routine

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Hari ni aku terasa nak buat sedikit review dan komen mengenai produk yang aku gunakan.

 Ok.  No 1, scrub by St.  Ives.  Scrub ni aku baru ja beli.  Rasanya baru 2 minggu pakai. Harganya RM16.90 delepas discount.  Beli kat Guardian. Alhamdulillah.  Membantu dalam menyelenggara kulit muka yang tak pernah di scrub selama ni.  Texture sgt lembut dan wangi.  Butir2 halus ni kena tahan sikit la bila di sapu ke muka.  Sebab kulit muka kita kan halus gitu.  Gosok perlahan-lahan ke muka.  Lepas dah bilas,  mmg rasa segar dan lembut.  Pakai 3 hari sekali.

 No 2. Losen ni macam biasa pakai kat tangan ja time ngada-ngada nak pakai.  Best sebab wangi.  Texture ringan.  Cepat serap ke kulit.  Nak kulut selembut bayi kannnnn

No 3. Sabun ni nama dia PAPAYA BY RDL. Mudah dapat di kedai-kedai jamu dan mydin. Harga murah ja.  Tahan berbulan-bulan la jugak.  Aku dah pakai sabun ni sejak umur 12 tahun.  Sampai dh nak dekat 30 an.  Alhamdulillah tiada masalah kulit.  Mungkin dan terlalu lama pakai.  Dah jadi sebati dengan kulit muka barangkali.


So itu shaja produk yang aku pakai selama ni.  Bedak pon pakai baby powder ja.  Warna puteh.  Itu sahaja.  Bagi mereka yang selalu bertanya rahsia aku.,  ni aku dah bongkarkan.  Tips paling berharga : SELALULAH BERWUDUK.  Air wuduk 5x sehari mampu mengekalkan kelembapan kulit kita.


SELAMAT MENCUBA.

Friday, 10 March 2017

Komen make-up

Bismillahirrahmaanirrahim...

Entry kali ni pendek sahaja.  Sebab bateri fon dah nak habis.

Hari ni aku tengok review tentang produk kecantikan dari drug store. Ada bermacam-macam jenis produk.  Kesesuaiannya barangkalu berbeza bagi setiap pengguna.  Terutamanya make-up for ladiess.

Honestly,  aku memang yang tak pakai make-up.  Event though umur aku dah tak semuda dan sekanak-kanak dulu.  Aku tak pandai pakai make-up la senang ceqita.  Alhamdulillah kulit aku normal dan tidak bermasalah.  Jadi aku tak cerewet sangat tentang make - up.

Cuma ada la pakai pencuci muka.  Itu pon sebab nak tanggalkan minyak di muka ni.  Kalau tak nanti boleh kumpul buat goreng ikan.

Wednesday, 8 March 2017

Assalamualaikum...

Selama ni aku hanya pakai pencuci muka sahaja (papaya by RDL) untuk penjagaan kulit muka.  Murah ja. Seketul harga RM6.00. Tahan nakbdekat setengah tahun 😄😄😄

Baru-baru ni ja terasa nak cuba produk yang ada di pasaran.  Itu pon scrub.  Sbb selama ni tak pernah pulak terasa nak scrub muka.

Jadi,  semalam masa nak ke Giant,  aku singgah di Guradian.  Macam biasa,  aku akan pusing tengok produk-produk penjagaan kulit wajah.  St.  Ives Apricot Scrub cuba menarik perhatian..


Dah tengok review pengguna di google dan youtube. So aku pon beli.  Now,  baru nak cuba.  So kita tgoklah apa kesannya nanti.